07. september 2018
Dierenfotograaf Gert van den Bosch heeft dit jaar weer een hoop schitterende foto's geschoten van onze kune kunes. Hierboven een aantal uit zijn collectie van augustus.
14. augustus 2018
Muffin heeft acht biggen gekregen, waarvan zeven levend zijn en Betty had er maar drie en daarvan is er een dood gegaan. Voor beiden was het de eerste toom. Het komt wel vaker voor dat deze kleiner zijn. Drie biggen is wel de kleinste toom ooit bij ons geboren. Gelukkig hebben we twee mooie gezonde, donkere zeugjes overgehouden!
09. mei 2018
De derde toom is 2-5-18 geboren. Uit de combinatie Bibi x Toby. Toby is onze geimporteerde beer uit Belgische en Franse bloedlijnen. Zijn wit,zwarte uiterlijk heeft hij goed door gegeven aan zijn biggen!
13. februari 2018
Op 21 april organiseren we in samenwerking met de Kune Kune vereniging Nederland een open staldeurendag. Op deze dag ben je van harte welkom om eens bij onze Kune kunes te komen kijken. Daarnaast is dit het ideale moment om meer te weten te komen over dit geweldige ras! Naast Lemsdale Kunekunes, zullen ook andere fokkers hun deuren openen ter promotie van het ras.
23. december 2017
23-12-2017 hebben we onze nieuwe dekbeer opgehaald vanuit België bij fokker Marnix Sluys.
21. december 2017
Lemsdale kunekunes krijgt een nieuwe dekbeer. Meer info volgt na 23 december 2017, want dan gaan we hem ophalen!
25. november 2017
De eerste biggen voor 2018 zijn alweer in de maak. Teun en Ties hebben beiden een of twee dates om zo weer voor nieuwe tomen in het voorjaar te zorgen!
28. oktober 2017
Afgelopen vrijdagochtend is omroep Brabant langs geweest om bij onze kunekunes te komen filmen. Ze hadden de uitzending van Binnenstebuiten gezien en hierdoor leek het ze leuk om er ook een reportage over te maken. Het resultaat is hieronder te zien en te lezen.
04. oktober 2017
In het Brabantse Haps fokt Stijn Lemmers héél sociale, slimme en aaibare dieren: kune kune varkens. Dit is een klein ras dat oorspronkelijk wordt gehouden door de Maori's in Nieuw-Zeeland. In de jaren negentig is er in Engeland een fokprogramma begonnen, waarna deze varkens ook naar Nederland kwamen. Op de boerderij is de volgende generatie op komst, want Stijn zit middenin een grote biggengeboortegolf.
04. oktober 2017
Hier alvast een voorproefje voor de uitzending van Binnestebuiten op 4 en 14 oktober op NPO2 om 18:50 uur!

Meer weergeven