23. december 2017
23-12-2017 hebben we onze nieuwe dekbeer opgehaald vanuit België bij fokker Marnix Sluys.
21. december 2017
Lemsdale kunekunes krijgt een nieuwe dekbeer. Meer info volgt na 23 december 2017, want dan gaan we hem ophalen!
25. november 2017
De eerste biggen voor 2018 zijn alweer in de maak. Teun en Ties hebben beiden een of twee dates om zo weer voor nieuwe tomen in het voorjaar te zorgen!
28. oktober 2017
Afgelopen vrijdagochtend is omroep Brabant langs geweest om bij onze kunekunes te komen filmen. Ze hadden de uitzending van Binnenstebuiten gezien en hierdoor leek het ze leuk om er ook een reportage over te maken. Het resultaat is hieronder te zien en te lezen.
04. oktober 2017
In het Brabantse Haps fokt Stijn Lemmers héél sociale, slimme en aaibare dieren: kune kune varkens. Dit is een klein ras dat oorspronkelijk wordt gehouden door de Maori's in Nieuw-Zeeland. In de jaren negentig is er in Engeland een fokprogramma begonnen, waarna deze varkens ook naar Nederland kwamen. Op de boerderij is de volgende generatie op komst, want Stijn zit middenin een grote biggengeboortegolf.
04. oktober 2017
Hier alvast een voorproefje voor de uitzending van Binnestebuiten op 4 en 14 oktober op NPO2 om 18:50 uur!
26. september 2017
Vier oktober is het zo ver! De in mei opgenomen uitzending van het programma binnenstebuiten wordt uitgezonden. De uitzending wordt op dierendag uitgezonden. Hieronder meer informatie: https://pers.kro-ncrv.nl/programmas/binnenstebuiten/binnenstebuiten-de-kunekune-varkens
07. september 2017
Deze twee geltjes zijn vertrokken naar Well. De zwart-witte stond op de planning m te houden, maar we willen vanaf nu alleen geltjes met piri piri's aanhouden. Om zo te voorkomen dat we de piri piri's eruit fokken. Vandaar dat deze gelt samen met de ginger gelt mocht vertrekken. Zaterdag gaan we een nieuw geltje ophalen bij een iemand die gefokt heeft met een "big" die van ons afkomt. Dit is de lijn van Knorrie, die we graag voort willen zetten. Later meer updates hierover!
10. augustus 2017
Een van onze biggen is bij een volwassen Kunekune geplaatst. Hieronder de reactie van de nieuwe eigenaars: "Het is me nu duidelijk dat kune kune niet alleen horen te zijn. Bella is ontzettend rustig en aaibaar. Staat ook niet meer met schuim op haar bek te schreeuwen als ze ons zag. TOP!" "Billie werd in het begin niet meteen geaccepteerd. Dus kreeg hij een eigen huisje. Zodat hij dichtbij Bella kon zijn, maar toch beschermd kon slapen. Hij bleef zichzelf aandringen en op ...een gegeven moment...
24. juni 2017
Gert van den Bosch is weer langsgeweest en heeft onder andere deze twee schitterende foto's gemaakt. Gert komt regelmatig langs om foto's te maken van onze dieren. Wij zijn hier erg blij mee! Zeg nou zelf, schitterend toch?

Meer weergeven