Nieuwe dekbeer

Vandaag 23-12-2017 hebben op de valreep van 2017 onze nieuwe dekbeer opgehaald vanuit België bij fokker Marnix Sluys. Deze dekbeer is geboren op 26-03-2016 en is dus van vergelijkbare jonge leeftijd als Ties en Teun. Toby is afkomstig uit Engelse en Franse bloedlijnen, waardoor het een mooie toevoeging is qua diversiteit aan onze kunekune populatie. 

 

Na iets meer dan twee uur rijden, werden we zeer gastvrij ontvangen door Marnix en zijn vrouw. We hebben hier zijn andere kunekunes ook bekeken, waaronder de vader en moeder van Toby. 

 

Binnen vijf minuten stond Toby op de veetrailer. Voor een appeltje doet hij namelijk alles. Dit ging dus erg vlot en zonder problemen. Tijdens de terugreis heeft hij rustig gelegen in de veetrailer. Eenmaal aangekomen in Haps, moest hij even bijkomen van de reis, maar ging vervolgens direct op onderzoeksreis in zijn nieuwe verblijf. Nadat hij een beetje gewend was, heeft hij gezelschap gekregen van onze zeug Bibi. Dit kon hij wel waarderen, maar Bibi was nog niet berig, dus die had nog wat minder interesse. De verwachting is dat dit de komende dagen nog wel gaat veranderen! Want zeg nou zelf, wie kan zo'n hunk nou weerstaan?


Hieronder wat foto's van de ouderdieren van Toby.