Biggen juli

Alle biggen van Fiefie hebben een nieuwe eigenaar. Nog een paar weken voor ze alweer vertrekken. In juli verwachten we weer twee tomen biggen! Een toom is uit de combinatie Knorrie Simone I x Oscar Reestdal Andrew XIII. De tweede toom is een hoogtepunt voor de Nederlandse diversiteit aan bloedlijnen. De combinatie Bibi Lemsdale Simone x Titus Zwijnenstal Tutaki gaat voor zorgen voor 100% simone-lijn biggen. Dit betekent dat er een nieuwe bloedlijn gerealiseerd is in Nederland, waarvan naast de geltjes/zeugen ook de beren mee gaan doen in het stamboek. Dit is een grote toevoeging aan de zes bestaande vrouwelijke bloedlijnen in Nederland: Kereopa, Trish, Rebecca Gina, Awakino, Sally en Jenny. Simone lijn is een toevoeging voor de populatie in Nederland. Na 4 generaties hulpstamboek zal de 100% variant in het gewone stamboek komen!

 

Als Lemsdale kunekunes zijn we helemaal gericht op de Simone lijn. Al onze zeugen zijn van de Simonlijn. Knorrie en Fiefie zijn de 50% variant, Spot, Bella en Muk de 75% variant, Bibi de 87,5% variant en Essie de 100% lijn. Essie behoort tot een van de eerste 100% Simonezeugen.

 

De biggen van Bella en Titus zullen ook 100% zijn. Essie laten we in het najaar dekken door een nader te bepalen beer. Hieruit zal de tweede generatie 100% Simone komen.

Reactie schrijven

Commentaren: 0